Vol. 16 No. 1 (2018): Special Issue: Out of Waste Landscapes
Articles

Rehabilitation of the Hiriya Landfill, Tel Aviv

Tilman Latz
Latz + Partner LandscapeArchitecture Urban Planning
Published August 2, 2018
Keywords
  • Landfill Rehabilitation,
  • Stormwater Retention,
  • Resilient Park Landscape,
  • Recycling & Education
How to Cite
Latz, T. (2018). Rehabilitation of the Hiriya Landfill, Tel Aviv. Ri-Vista. Research for Landscape Architecture, 16(1), 54-67. https://doi.org/10.13128/RV-22991

Abstract

Hiriya, a closed domestic waste landfill, is situated on the wide river plain in the southeast of Tel Aviv. The impressive landmark is part of the future Ariel Sharon Park. It is getting rehabilitated since 2004. Aim is to preserve its captivating silhouette and to develop the landscape of and around the mountain by using construction techniques that take into consideration the waste tip’s instability and make use of local materials whilst incorporating the region’s traditional land uses and specific climatic conditions. The artificial appearance of the landscape and its origins become a part of a positive experience of the site – a convergence of nature and culture.

Metrics

Metrics Loading ...